Snabba leveranstider Fast frakt Säker betalning

Returer och byte

Information om returer och byten

Du som kund har i enlighet med Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (”Lagen om distansavtal”) alltid 14 dagars ångerrätt vid köp på Internet. Ångerfristen börjar löpa från den dag du hämtar varan eller mottar den. Specialordrar gällande ändringar av längd/färg eller modell är det ingen bytes eller returrätt på.
Vi på Farmerrain erbjuder våra kunder byte inom 14 dagar räknat efter leveransdagen.
För att returen ska kunna godkännas av oss måste den returnerade varan vara i samma skick- det vill säga oanvänd, som när du fick den. Observera att du som kund står för fraktkostnaderna för att returnera din vara/varor. 

Kunder utanför EU, vänligen kontakta oss.

Reavaror är det inte retur- och bytes rätt på om inget annat anges.

Vid eventuell retur betalar vi tillbaka pengarna så snart som möjligt, senast 30 dagar efter att produkten returnerats och mottagits av oss. Pengarna betalas tillbaka till den ursprungliga betalningsmetoden. Frakten från ursprungsordern betalas inte tillbaka.
Observera att om ditt köp gjordes via Klarna får du en kredit från dem som motsvarar vad du betalat för det eller de objekt du returnerar. Du måste dock fortfarande betala din skuld till betalningsleverantören (dvs. Klarna).

Du som kund väljer själv vilken transportservice du vill skicka tillbaka varan med. Viktigt att tänka på när du returnerar är att se till att paketet skickas på ett försäkrat och spårbart transportsätt och att du behåller ditt kvitto för sändningen.

Reklamation

Vi på Farmerrain strävar alltid efter att hålla högsta möjliga kvalite och vi vill självfallet göra allt för att undvika skador och andra defekter. Alla konsumenter som vill utnyttja sin rätt att lämna in ett klagomål för en beställd produkt ska kontakta Farmerrains kundtjänst så snart som möjligt efter att felet har upptäckts. Den felaktiga produkten returneras inom två månader.

För att vi ska kunna göra en bedömning av din reklamation ber vi dig om följande:
Kontakta Farmerrains kundservice på [email protected]
Skicka en kortfattad beskrivning av skadan eller defekten och hur den har uppstått så fort du upptäcker den.
Bifoga en beskrivning av defekten med 4-6 bilder. Felet måste synas tydligt, och du måste bifoga en bild på såväl hela produkten som på delen som är defekt.
Ange beställningsnummer eller bifoga en kopia av kvittot på beställningen.
När vi har fått dina bilder, behandlar vi din reklamation så fort som möjligt.

Om du returnerar en defekt eller defekta produkter, kommer Farmerrain att se till att paketet hämtas samt stå för returfrakten.Om reklamationen är berättigad kommer vi att återbetala skäliga fraktkostnader som tillkommer när produkterna skickas tillbaka till oss. Annars måste du stå för alla transportavgifter, inklusive våra fraktkostnader för returen av varan efter att vi har behandlat ärendet.Varan måste alltid vara väl förpackad och du måste spara kvittot för paketavgift. Du är ansvarig för paketet tills det har tagits emot av Farmerrain. Sänd spårningsnummer om det finns.

Farmerrain garanti

Enligt lag har du som konsument rätt till garanti upp till 3 år.
Vår garanti gäller under förutsättning att våra produkter har använts i en miljö som är till för regnkläder och att du har följt våra skötselråd som finns att läsa här.

Garantin gäller i 3 år från det datum du fått dina produkter. Om du skulle upptäcka en defekt eller skada,  kontakta Farmerrain kundservice så hanterar vi garantiförloppet så snabbt som möjligt. Farmerrain kommer att korrigera felet om det är möjligt eller producera en ny produkt till dig. Om vi inte längre kan tillhandahålla produkten som du ursprungligen beställde, kommer du att få en likvärdig produkt eller pengarna tillbaka.

För att garantin ska gälla måste följande villkor uppfyllas:
Produkterna har endast utsatts för normalt bruk som är gjorda för regnplagget.
Produkterna har hanterats i enlighet med våra skötselråd.
Eventuell returfrakt kommer att betalas av Farmerrain och alla returer kommer att hanteras av leverantören som anges av Farmerrain.

Gällande lagstiftning

Dessa allmänna villkor för användning regleras av svensk lagstiftning. Eventuella tvister avgörs i svensk domstol.

Överklagan

Om du har ett klagomål kring ditt köp, vänligen maila [email protected]. Om vi inte hittar en passande lösning kan du, om villkoren är uppfyllda, göra ett klagomål hos Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) (http://www.arn.se/). Du kan också använda EU-kommissionens tvistlösning online (EU ODR) (http://ec.europa.eu/odr) för ditt klagomål. Denna portal kan vara aktuell om du bor i ett annat EU-land. När du skickar in ett klagomål, vänligen ange vår e-postadress [email protected]