Snabba leveranstider Fast frakt Säker betalning

Skötselråd

Skötselråd för regnkläder

Det är ibland lätt att glömma att alla produkter som vi köper lämnar ett avtryck på vår planet. Därför vill vi ge våra kunder möjligheten att köpa regnplagg som är producerade med omtanke för både människa och miljö.

Vårt mål och önskan är att våra produkter ska kunna bäras i generationer. De är designade och konstruerade för längsta möjliga hållbarhet både i frågan om materialval och produktion. Vi uppmuntrar ett mer långsiktigt sätt att konsumera.

Att ta hand om ett plagg efter bästa förmåga är ju ett av dom enklaste sätten att hålla plagget i ordning så man kan ha glädje av det under många år framöver. Då de ljusare färgerna och speciellt de blanka färgerna drar till sig andra färger så ska man inte ha några mörka färger hängande bredvid sina regnkläder. Speciellt läder och konstläder färgar av sig på regnkläderna.

Tvättråd

För att skona vår miljö och även plaggen , tvätta inte i onödan! Vinylkläder är generellt enkla att hålla rena och torka av. Om plagget är i behov av rengöring gör detta i första hand med en fuktig trasa utan något tvättmedel, ljummet vatten räcker gott och väl många gånger. Om plagget är rejält smutsigt kan man använda naturlig- gärna ofärgad såpa. Detta ger plagget en vatten- och smutsavvisande yta och det upplevs som nytt och fräscht.

Önskar du av någon anledning att tvätta plagget i maskin, bör detta göras i 40°C utan sköljmedel, helst vänt ut och in samt knäppt. Torktumla aldrig efteråt. Efter tvätt bör du lufttorka plagget hängande.

Veck på dina kläder

När du får hem ditt plagg är det bra om du hänger upp det. Då slipper du många av de vikmärken som ditt plagg får när det ligger i förpackningen. Skulle det vara extra mycket eller något större veck, kan man med stor försiktighet samt låg temperatur stryka plagget på insidan. Du bör ha någon form av tyglager mellan regnplagget och värmekällan.

I många av våra plagg finns det en innerficka. Du kan med fördel förvara din mobil eller dylikt där för att undvika vattenskador.

Tänkvärt

Skulle du sakna en knapp eller förlora en- tänk på att man kan sätta i en ny med rätt verktyg. Skulle detta vara aktuellt, så kan vi erbjuda enkla verktyg och knappar så att plagget går att laga igen.

Är du tveksam eller osäker angående hur du ska sköta dina plagg kontakta oss, så kan vi hjälpa er med tips och råd.