Fast shipping International delivery Safe payment

Press release

Världens första klimatvänliga vinylregnkläder tas fram i Emmaboda.

Genom att ta fram och växla in materialet BIOVINYL™ i sina regnkläder har företaget Farmerrain från Emmaboda i Småland skapat världens första klimatvänliga vinylbaserade regnkläder.

– Att våga gå vår egen väg, utveckla och ständigt förbättra har alltid varit en stark drivkraft hos oss. Kvalitet som är bra för människor och miljön är det som är viktigast för oss, säger Carola Carlsson, ägare och grundare av Farmerrain.

Det världsunika materialet, där bland annat 100 procent återvunnet PET-garn används i undertyget, har flera miljöfördelar jämfört med traditionella material, bland annat:

  • 94 procent lägre fossilavtryck på PVC
  • 9 gånger lägre vattenkonsumtion i produktion

Materialet har dessutom samma höga kvalité och slitstyrka som traditionell PVC, som är vanligt i regnkläder.
– Med rätt skötsel har våra plagg en uppskattad livslängd på minst 30 år, säger Jonas Carlsson, medgrundare och ägare av Farmerrain.

Hållbart från vaggan till graven

Farmerrains regnjacka har även verifierats som miljöprodukt enligt det globala programmet EPD, som står för Environmental Product Declaration. Det är ett sätt att redovisa en produkts miljöpåverkan ur ett livscykelperspektiv, det vill säga från vaggan till graven, där man även identifierar förbättringspotential för fortsatt arbete.

Läs mer om Farmerrains hela hållbarhetsresa här

Bakgrund

Farmerrain är ett familjeägt företag med säte i Emmaboda, Småland grundat av lantbrukarna Carola och Jonas Carlsson som tillverkat högspecialiserade regnkläder för yrkesverksamma sedan 1992. Fokuset ligger på funktionalitet, innovation och branschledande hållbarhet. Idag återfinns kunder över hela världen och sju av tio försäljningar går utanför Sveriges gränser.

Kontakt

Carola Carlsson, Farmerrain
Mobil: 070-2697953
[email protected]

Svenska Regnkläds Aktiebolaget
Käsemåla 106
36192 Emmaboda
[email protected]