BLACK WEEK - 10% rabatt på hela sortimentet veckan ut!

Erbjudandet gäller ordinarie priser och kan inte kombineras med andra rabatter

Kvalitet

text

Våra material

Raintex Vinylbelagd nyloncharmeuse

Totalvikt 470 gram per kvadratmeter

Motstånd mot vattengenomträngning >20000 mm olje- och köldbeständigt

 

RainWex Vinylbelagd bomull

Totalvikt 480 gram per kvadratmeter

Motstånd mot vattengenomträngning 17000 mm olje- och köldbeständigt

 

RainRex Lackerad vinylbelagd bomull

Totalvikt 400 gram per kvadratmeter

Motstånd mot vattengenomträngning >17000 mm

 

RainRex Blank lackerad vinylbelagd nyloncharmeuse

Totalvikt 400 gram per kvadratmeter

Motstånd mot vattengenomträngning >17000 mm

 

RainTartan vinylbelagd nyloncharameuse

totalvikt 330 gram per kvadratmeter

Motstånd mot vattengenomträngning 17000 mm olje- och köldbeständigt

 

ÅLESUND

Vigra: PVC- belagd polyester 330 g/m2 fett- och köldbeständigt

Doggerbank: Lackerad PVC- belagd bomull/polyester 480 g/m2 tåligt material för mekaniskt slitage olje-, fett- och köldbeständigt

 

Guy Cotten

Nylpeche: Rivstopp med stor styrka,  polyester med dubbelsidig PVC- beläggning total vikt 485 g/m2. Motstånd mot vattengenomträngning 13000 mm

Cap-Coz: PVC- belagd polyester vikt 480 gr/m2 goda isolerande egenskaper som reducerar kondens. Motstånd mot vattengenomträngning 13000 mm

 

 

Information

Framtiden är redan här!

Kvalité som är bra för dig och miljön är det som stått i centrum vid vårt val av material till våra regnkläder. Det betyder att vi använder en PVC som är fri från ftalater.  Priset blir något högre, men kvalitén är densamma.

Detta material har de bästa egenskaperna för regn- och skyddsplagg då det är helt vattentätt, slitstarkt och lätt att underhålla. Därför kan vi ha som målsättning att våra produkter skall ha en brukstid på 15 år eller mera.

Hur många idag ärver ett regnplagg av någon?

Andra fördelar med PVC, som ofta felaktigt förknippats med de i EU förbjudna och farliga mjukgörande medel som innehåller ftalater och perfluorerande ämnen typ PFC, är att det går att återvinna och dessutom använda i nytillverkning. Detta kan ske utan de komplicerade kemiska processer som krävs för att till exempel återvinna PU.

PVC är också en klimatsmart plast – om man nu kan kalla en oljeprodukt klimatsmart-, men det är den plast som har lägst utsläpp av koldioxid vid tillverkningen, enligt den Europeiska plastbranschens” statistik. Det är också den plast som förbrukar minst energi vid tillverkningen och redan under sin livstid minskar utsläppen av koldioxid mer än vad som orsakats när de tillverkats. För framställandet av PVC kommer också utsläppen av koldioxid att minska ytterligare i takt med att användningen av biobaserade råvaror ökar och andelen fossilbaserad energi minskar.

Materialet har också en bra UV-beständighet, men som många andra material åldras de naturligtvis fortare om de förvaras i direkt solljus.

Borta är nu farorna som fanns förr med perfluorerade ämnen som är persistenta, bioackumulerande, toxiska och hormonstörande och som sannolikt kan bidra till fetma, cancer och störningar av neurologisk- och fortplantningshämmande art inklusive missbildningar.

Andra material med silikoner har också goda vattenavvisande egenskaper, men det är bra att veta här att råvaran till silikoner är persistent, bioackumulerande och toxisk.

Även material med dendrimerer har goda vattenavvisande egenskaper. Lite är här känt om miljö- och hälsopåverkan, men att partiklar i nanostorlek potentiellt kan ta sig in i cellerna och orsaka cancer.

Däremot har inte några allvarligare miljö- och hälsokonsekvenser i material med vaxer och paraffiner hittats. Men de har sämre vattenavvisande egenskaper, åldras fortare och tål tvätt och nötning dåligt.

Framtiden är redan här. Välj regnkläder med kvalité från Farmerrain tillverkade i PVC som är fri från ftalater och som är bra både för dig och miljön!

Varukorg
Totalt 0.00 kr
Till kassan